Høstsesongen Litteraturhus Lillehammer!

Norsk Litteraturfestival er en av initiativtakerne bak Litteraturhus Lillehammer og vi vil være med på å vise frem høstprogrammet 3. september, kl. 19 i Lillehammer bibliotek.

Høstsesongen starter med at Anne B. Ragde bokbades av Magnhild Bruheim. Du får også møte vår nye kunstneriske rådgiver, Mathias Samuelsen.

Anne B. Ragde har skrevet frem et motsetningsfylt portrett av en sterk og kompromissløs alenemor med jobb som maskinkjører på en plastposefabrikk, en kvinne med en stor, men ubenyttet intellektuell kapasitet og en usvikelig tro på høyresiden i norsk politikk, kombinert med en usedvanlig evne til å trylle frem overdådige måltider fra et tomt spiskammer. Denne kvinnen er Annes danske mor, Birte, som døde på senvinteren i 2012. Med humor og kjærlighet skildrer Ragde gode og onde dager fra oppveksten i Trondheim før og etter foreldrenes skilsmisse, og fra årene da Anne selv flyttet hjemmefra og stiftet familie. Den siste tiden Birte levde, var preget av unødige lidelser på et underbemannet sykehjem. Det var rystende å se sin egen mor dø som en fremmedgjort og uverdig pasient.

Jeg har et teppe i tusen farger er en gripende roman om livsmot og trass, om savnet av nærhet, om takknemlighet og ukjent lengsel – og om hvordan man unngår at kalkunen blir tørr. Boken ble nominert til Bokhandlerprisen i 2014.

«For en bok! En helt vanlig roman er det selvsagt ikke, når Anne B. Ragde er på ferde», skriver Guri Hjeltnes, VG, om romanen  Jeg har et teppe i tusen farger.

Inngang kr. 100,-