Ida Jackson

Ida Jackson har skrevet både sakprosa og barnebøker, og er en aktiv samfunnsdebattant både gjennom egen blogg og andre kanaler. Hun har fått stor oppmerksomhet for flere av utgivelsene sine, og ungdomsromanen «Danielle» (2016) ble nominert til Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok. «Danielle», som er bok én i en serie på fire, beskrives som en mørk thriller fra Oslos bakgater og handler om et beintøft men naivt løvetannbarn, om politikk, om en turbulent ungdomstid og kanskje aller mest om vennskap. 

Program

Ungdommens eget språk

Ida Jackson har med Danielle både blitt rost og kritisert for å bruke et friskt språk i romanen sin. – Stemmen blir nær, her er det ingen beklemmende voksenforfatter som strør om seg med intendert ungdoms-sjargong, skrev litteraturkritiker Anne Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 11:00
Hvor:Teltet på Stortorget
Gratis
Serie:
Info:14-18 år
 

Fredagslunsj

Nok en formiddag inviterer vi til lunsj i parken. Denne gangen med tre nordmenn og et indisk innslag. Ida Jackson leser fra Lena blir storesøster, Pedro Carmona Alvarez leser fra Bergen ungdomsteater, Ingrid Z. Aanestad leser fra Sibylle, Sharad Les mer>
Legg til min festival
Når:Fredag 2. juni kl. 13:00
Hvor:Søndre Park
Gratis
Serie: