Meg Rosoff

Meg Rosoff er en av Englands mest anerkjente Young Adult-forfattere. Hennes første roman, Slik har jeg det nå, fra 2004, er solgt i mer enn én million eksemplarer i 36 ulike land. Rosoff har hele 10 utgivelser bak seg, hun har mottatt en rekke priser og ble i 2016 tildelt verdens største barnelitteraturpris, ALMA-prisen. Dette har gitt henne stjernestatus på barne- og ungdomslitteraturfeltet verden rundt. Rosoff skriver modig og humoristisk og bøkene hennes karakteriseres ofte som stilistiske mesterverk. Hennes totale empati for og lojalitet med unge mennesker er blitt sammenliknet med Astrid Lindgrens.

I begrunnelsen for ALMA-tildelingen heter det: «Meg Rosoffs ungdomsböcker talar till både känsla och intellekt. På en gnistrande prosa skriver hon om människans sökande efter mening och identitet i en besynnerlig och bisarr värld. Hon lämnar aldrig läsaren oberörd. Ingen bok är den andra lik i detta modiga och humoristiska författarskap.»

Amerikansk-britiske Meg Rosoff ble valgt inn i The Royal Society of Literature i 2014; et selskap hun deler med blant andre Kamila Shamsie, som også kommer til Lillehammer til våren. 

Program

Onsdagslunsj

Ta lunsjen i det grønne og få med deg opplesninger ved Ivo de Figueiredo som leser fra En fremmed ved mitt bord, Athena Farrokhzad  som leser fra Hvitverk, Selma Lønning Aarø som leser fra Hennes løgnaktige ytre og Almaprisvinner Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 13:00
Hvor:Søndre Park
Gratis
Serie:
 
 

Hvem skriver vi for?

Bak enhver bok sitter en forfatter, og denne forfatteren har som oftest en tenkt leser. Når man enten skriver tilsynelatende selvbiografisk eller utfordrer sjangerens målgruppe, hvordan påvirker det boken? To viktige forfattere på hvert sitt felt, den britisk-amerikanske Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 15:00
Hvor:Lillehammer Kunstmuseum
Pris:120 kr
Serie:
Info:Boksalg og signering
Info:Samtalen foregår på engelsk

Humoristisk og eksistensielt

Meg Rosoff er en av verdens  mest anerkjente Young Adult-forfattere. Hennes første roman, Slik har jeg det nå, er solgt i mer enn én million eksemplarer i 36 ulike land. I 2016 ble Rosoff tildelt verdens største barnelitteraturpris, ALMA-prisen, Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 09:30
Hvor:Lillehammer Bibliotek
Gratis
Serie:
Info:13-18 år
Info:Filmes av Den Norske TV-Skolen
Info:Samtalen vil foregå på engelsk

This post is also available in: English