Sjón

Sjón (f. 1962) heter egentlig Sigurjón Birgir Sigurðsson, er bosatt på Island og debuterte allerede som 15-åring med sin første diktsamling utgitt på eget forlag. På 80-tallet var han sentral i det surrealistiske kunstkollektivet Medusa i Reykjavik. Han har senere gitt ut en rekke diktsamlinger og romaner, flere av dem oversatt til norsk. Forfatterskapet er belønnet med flere nasjonale og internasjonale priser, deriblant Nordisk Råds litteraturpris. Han har skrevet tekster for Björk og ble Oscar-nominert i 2001 for sangtekstene i filmen Dancer In The Dark. Sjón er tredje forfatter ut i kunstprosjektet Fremtidsbiblioteket.

Program

Hovedforedrag. Sjón

«Sett fra verdensrommet er jordas kontinenter velsignet med fraværet av de synlige landegrensene vi kjenner fra de stadig mer utfordrende geopolitiske kartene. På en lignende måte har litteraturen heller aldri kjent sin nasjonalitet, ettersom den kun Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 16:00
Hvor:Lillehammer Bibliotek
Pris:120 kr
Serie:
Info:Boksalg og signering
Info:Filmes av Den Norske TV-Skolen
Info:Foredraget holdes på engelsk

Ordet er fritt

In other words, konferansen for ytringsfrihet, er nettopp åpnet og vi samles til en litterær og musikalsk støttemarkering for den tyrkiske forfatteren Asli Erdoğan, iranske Narges Mohammadi og Khadija Ismailova fra Aserbajdsjan. De tre forfatterne ble invitert til Lillehammer Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 22:00
Hvor:Teltet på Stortorget
Gratis
Serie:
Info:I samarbeid med ICORN. PEN International og Norsk PEN
Info:Opplesninger på forfatternes arbeidsspråk
Info:Programmet foregår på engelsk

Fra Island med spanskesyken

Sigurjón Birgir Sigurðsson, også kjent som Sjón, debuterte som 16-åring, og har skrevet låttekster for Bjørk. Han har gitt ut en rekke diktsamlinger og romaner, og i 2005 vant han Nordisk Råds litteraturpris for romanen Skugga Baldur. Den siste Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 16:00
Hvor:Bjerkebæk
Pris:120 kr
Serie:
Info:Samtalen foregår på engelsk
 

This post is also available in: English