Svein Nyhus

Svein Nyhus er en norsk illustratør og barnebokforfatter. Han er født i Tønsberg og gikk på Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS) i Oslo. Han har laget flere enkle, underlige og alvorlige bildebøker for barn og voksne, både aleine og sammen med kona, forfatteren Gro Dahle. Han har også tegnet til bøker av André Bjerke og Märtha Louise. Han har vunnet flere litterære priser og er oversatt til en rekke språk. Svein Nyhus er tvillingbroren til avistegneren Egil Nyhus. Sammen har de hatt flere tegneforestillinger for barn.

Program

JEG!

Et møte med den prisbelønte illustratøren og barnebokforfatteren Svein Nyhus. Svein tegner og dikter sammen med elevene og forteller fra sin bok «Jeg!» som er en bildebok for små filosofer om det å være menneske. Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 11:00
Hvor:Teltet på Stortorget
Gratis
Serie:
Info:6-9 år
 

Grenseløs

Svein Nyhus er en av Norges aller fremste bildebokillustratører. I tillegg er han årets Boklek-forfatter, og har i vår reist rundt og møtt skolestartere i hele Oppland. I Galleri Zink stiller han ut digitale kunsttrykk fra Den grådige ungen, Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 18:00
Hvor:Galleri Zink
Gratis
Info:I samarbeid med Galleri Zink
Info:Salgsutstilling

Skal vi leke?

Butti bor inne i en bok og tar publikum  med seg på en liten omvisning der inne. Svein Nyhus leser, tegner og forteller om Butti som både oppfordrer til medskaping i historien og gir barna små øvelser. Kan du Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 09:30
Hvor:Galleri Zink
Gratis
Serie:
Info:3-6 år
 

De vonde fortellingene

I enhver skoleklasse finnes i snitt en gutt og to jenter som har blitt utsatt for overgrep i en eller annen form. Noe som berører en så stor del av befolkningen må behandles i litteraturen. Men hvordan skal, bør Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 14:00
Hvor:Café Stift
Pris:120 kr
Serie:
 
 

Tegn din egen pegasus

Bli med en av Norges dyktigste illustratører og tegn din egen bevingede hest. Svein Nyhus forteller og veileder mens barna skaper i Lillehammer Kunstmuseums flotte verksted. Les mer>
Legg til min festival
Når:Lørdag 3. juni kl. 11:00
Hvor:Lillehammer Kunstmuseum, Verkstedet
Gratis
Serie:
Info:For barnefamilier
 

Dyr og udyr

Familiedag på Maihaugen!

Ta med deg hele familien og opplev en dag full av forestillinger, dans og verksteder! Tor Åge Bringsværd, forfatteren bak storfavoritter som Tambar, Ruffen og Karsten og Petra, leser og forteller fra sin nye serie om Katt Les mer>

Legg til min festival
Når:Søndag 4. juni kl. 12:00
Hvor:Maihaugen
Serie:
Info:Festivalpass går gratis
Info:For hele familien
Info:I samarbeid med Maihaugen og Teater Leven
Info:Ordinær billett til Maihaugen

This post is also available in: English