Hedevig Anker

Billedkunstner Hedevig Anker (1969) er kjent for sine poetiske og abstraherte gjengivelser av tomme og forlatte rom, fra både private hjem og offentlige museer.

Hedevig Anker jobber i grenselandet mellom fotografi og maleri, og hennes bakgrunn fra malerlinjen ved Kunstakademiet i Oslo kommer til uttrykk gjennom et subtilt og abstrakt fotografisk utrykk. I 2014 gav hun ut boken Hedevig Anker og Eidsvollsbygningen, (Teknisk Industri). Hun har hatt en lang rekke utstillinger over hele landet, bla på Stenersenmuseet i 2010. Hun har nylig avsluttet separatutstillingen Randsoner på Lillehammer Kusntmuseum.

Program

Hva er det med Undset?

En gang var Sigrid Undset folkelesning og pensum i norskundervisningen, men i perioder har forfatterskapet også fått mye kritisk motstand. De siste årene er det påfallende hvordan både navnet og bøkene hennes har sklidd ut av det litterære Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 10:00
Hvor:Lillehammer Kunstmuseum
Pris:120 kr
Serie:
Info:I samarbeid med Lillehammer Kunstmuseum og Sigrid Undset-selskapet
 

Hedevig Anker og Bjerkebæk

Høytlesning ved skuespiller Eline Holbø Wendelbo fra utvalgte Sigrid Undset-romaner i utstillingen «Hedevig Anker – Bjerkebæk». Opplesningen etterfølges av samtale mellom Hedevig Anker og Christen Brochmann. Les mer>
Legg til min festival
Når:Fredag 2. juni kl. 11:00
Hvor:Lillehammer Kunstmuseum
Serie:
Info:Arrangør: Lillehammer Kunstmuseum
Info:Gratis for årskortholdere og festivalpass

This post is also available in: English