Hilde Hagerup

Hilde Hagerups bøker har fått stor oppmerksomhet og anerkjennelse og er utgitt i Danmark, Sverige, Island, Litauen, Tyskland, Frankrike, Thailand, Finland, Nederland og Kroatia. For «Bølgebiter» (1998) ble hun tildelt Kulturdepartementets debutantpris. «Høyest elsket» utkom i 2000, og for «Løvetannsang» (2002) mottok hun Kritikerprisen, Sonja Hagemanns barnebokpris og Skolebibliotekarenes pris. For «Bittet» (2007) ble hun tildelt Kirke- og kulturdepartementets litteraturpris. I 2011 kom den første boken, «Bak Dødsfjellet», i serien «Spøkelsene på Frostøy», som viser en helt ny side ved Hagerups forfatterskap. Serien omfatter nå fem bøker. Sammen med faren Klaus Hagerup har hun skrevet fem bøker i serien «Mesterdetektiv Tim og Co». Boken Bestefar og jeg sparer til hund kommer i norske bokhandlere våren 2017.

I tillegg til å være forfatter jobber Hagerup i Norsk Barnebokinstitutt. 

Program

Sagaen om Sølvi

Sølvi er en 15 år gammel gutt, som plutselig blir «foreldreløs». Foreldrene hans har bygd et altfor dyrt hus og skylder altfor mange penger. De krangler ofte, men har nå bestemt seg for å dra i hver sin retning Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 11:30
Hvor:Plan B
Gratis
Serie:
Info:13-16 år
Info:Programposten vil foregå på engelsk

Nytt og nordisk

Sølvi er en 15 år gammel gutt som plutselig blir «foreldreløs». Foreldrene hans har bygd et altfor dyrt hus og skylder altfor mange penger. De krangler ofte, men har nå bestemt seg for å dra i hver sin retning Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 16:00
Hvor:Teltet på Stortorget
Pris:120 kr
Serie:
Info:I samarbeid med Norsk barnebokinstitutt
Info:Samtalen foregår på engelsk