Kim Hiorthøy er vår plakatkunstner i 2017

Kim Hiorthøy er kunstner, musiker, forfatter, filmskaper, fotograf og illustratør. Siden 1993 har han designet de fleste av platecoverene Motorpsycho, i 1994 utga han bildeboka Maria & José sammen med Erlend Loe, i 2001 fikk utstillingen Kunst for en hundrings på Tegneforbundet i Oslo folk til å gå mann av huse og i 2005 var han en av 40 unge kunstnere som innredet hver sine hotellrom på Fox i København. Han har gitt ut syv egne musikkalbum og vært nominert til Spellemannsprisen både som musiker og coverdesigner. I 2017 debuterte han som filmskaper med The Rules for Everything som, i likhet med det meste han gjør, har fått gode kritikker. Nå er han også aktuell med illustrasjonen til Norsk Litteraturfestivals plakat for 2017.

«Hemmeligheten bak Kim Hiorthøys evne til å få alt til å se lekende lett ut er kanskje denne: «Det er ikke lett. Det er ingen lek.»» Les hele intervjuet fra A-magasinets intervju med Kim Hiorthøy 26. januar 2017.

Blæst, med blant andre Aud Gloppen og Geir Henriksen, har ansvaret for den grafiske utformingen og er Norsk Litteraturfestivals nye, faste designbyrå.