Sigbjørn Mostue

Sigbjørn Mostue er forfatteren bak trilogien Alvetegnet (Gravbøygen våkner, Nissedreperen, Krakens gap) som foreløpig er blitt utgitt i over 100 000 eksemplarer. Alvetegnet har fått Arks barnebokpris, og ble som første fantasyroman noensinne nominert til Brageprisen. Han er også forfatter bak trilogien Den siste magiker og har skrevet tre kriminalromaner sammen med Johnny Brenna: Operasjon Helena (2012), Operasjon Føniks (2013) og Operasjon Hydra (2014). Han er utdannet idéhistoriker, har tidligere jobbet som redaktør, og skriver nå på fulltid.  Mostue har, som eneste forfatter noensinne, blitt nominert til Uprisen tre år på rad, for alle bøkene i serien I morgen er alt mørkt.  I 2015 vant han Uprisen for I morgen er alt mørkt – Brages historie, og i år er han altså nominert igjen med I morgen er alt mørkt – når historien slutter.

Program

Forfattermaraton

Oppkjøring til Ushowet! Her får de sju juryklassene fra Vest-Agder, Sogn og Fjordane, Hedmark, Østfold, Sør-Trøndelag, Oppland og Finnmark stille sine spørsmål til de nominerte forfatterne Sigbjørn Mostue, Asbjørn Rydland, Tore Aurstad, Tom Kristensen og kollektivet bak psaudonymet Vera Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 19:30
Hvor:Lillehammer Bibliotek
Gratis
Serie:
Info:Filmes av Den Norske TV-Skolen
Info:For Uprisklassene

U-showet

De sju juryklassene fra Vest-Agder, Sogn og Fjordane, Østfold, Sør-Trøndelag, Oppland og Finnmark vil fortelle hvem som skrev fjorårets beste ungdomsbok og kåre vinneren av Uprisen 2017. De nominerte forfatterne er Sigbjørn Mostue med I morgen er alt mørkt Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 13:00
Hvor:Kulturhuset Banken, Festsalen
Gratis
Serie:
Info:13-15 år
 

4 forfattere og 1 band

Forfattermøter med Arne Svingen, Pia von Hirsch, Sigbjørn Mostue og Kathrine Nedrejord. Det blir også musikk. Forfattere og band er stemt frem av elever på Lillehammer VGS avdeling nord og sør og NTG. Elevene driver selv prosjektet frem og Les mer>
Legg til min festival
Når:Fredag 2. juni kl. 12:00
Hvor:Maihaugsalen
Gratis
Serie:
Info:16-18 år