Vi lanserer singelen NU

For fjerde år på rad inviterer Norsk Litteraturfestival til seminar for unge, nordiske forfattere. Nytt av året er at de inviterte forfatterne også blir å finne i miniantologien som utgis i et samarbeid mellom Flamme forlag og Norsk Litteraturfestival.

Forfatterne som medvirker i den litterære singelen er Olga Ravn (Danmark), Lars Haga Ravann (Norge), Dy Plambeck (Danmark), Eirikur Örn Norðdahl (Island), Ida Hegazi Høyer (Norge), Amalie Smith (Danmark) og Athena Farrokhzad (Sverige).

-Til tross for at vi, i vår nordiske språkkrets har muligheten til å lese hverandres litteratur, er det ikke alltid like lett å finne de unge stemmene, sier kunstnerisk rådgiver i Norsk Litteraturfestival Mathias R. Samuelsen, men det er nettopp her det mest spennende ofte skjer, fortsetter han. -Det er en glede for festivalen og kunne legge til rette for et innblikk i hva som skjer i nabolandene. Gjennom miniantologien NU, håper vi å gjøre publikum kjent med unge forfattere som vi mener et lesende publikum burde være klar over, avslutter Samuelsen.

Antologien lanseres under festivalen på Lillehammer.