Milliongave til Pegasus

Sparebankstiftelsen DNB har besluttet å gi Pegasus , Norsk Litteraturfestivals program for barn og unge, en gave på 1 014 000 kr. Gaven muliggjør en ambisjon festivalen har hatt siden etableringen av Pegasus;  å kunne gi barn og unge et godt litteraturtilbud på helårsbasis.

-Gaven betyr svært mye for festivalens arbeid med barne- og ungdomslitteratur, sier Pegasusansvarlig Anne-Thea L. Haavind. – Barn og unge trenger gode litteraturopplevelser også utenom festivaluka i mai, og det har vi nå anledning til å tilby!

Pegasus feirer i år 10-års jubileum, og har siden oppstarten i 2007 vokst fra et lite sideprogram til en betydelig del av Norsk Litteraturfestival. Med i overkant av 10 000 besøkende når Pegasus ut til et stort publikum. Gaven fra Sparebankstiftelsen kommer til å åpne opp for nye publikumsgrupper, og vil også gi et allerede eksisterende publikum et bredt, aktuelt og stabilt helårstilbud.

-Vi skal arrangere forfattermøter, samtaler og verksteder for både barnetrinnet, ungdomstrinnet og videregående skole. Sparebankstiftelsens generøse gave åpner opp for mange muligheter, så dette gleder vi oss veldig til å arbeide videre med, sier Haavind.

Gaven er gitt til et treårig prosjekt som har oppstart allerede til høsten.