Birger Emanuelsen

Birger Emanuelsen er en av de sentrale unge prosaistene i Norge. Med sine tre bøker har han posisjonert seg som en viktig stemme innenfor den realistiske tradisjonen. For andre året på rad leder han Nordisk seminar.

Program

Ny nordisk prosa

Denne sentrale posten, som tar utgangspunkt i festivalens Nordiske seminar, viser hvert år frem hva som rører seg litterært i vårt språkområde. Her får du den ferske nordiske prosaen på et brett! Opplesning ved Eirikur Örn Norðdahl fra Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 16:00
Hvor:Elephant Kunsthall
Pris:120 kr
Serie:
 
 

Ordet er fritt

In other words, konferansen for ytringsfrihet, er nettopp åpnet og vi samles til en litterær og musikalsk støttemarkering for den tyrkiske forfatteren Asli Erdoğan, iranske Narges Mohammadi og Khadija Ismailova fra Aserbajdsjan. De tre forfatterne ble invitert til Lillehammer Les mer>
Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 22:00
Hvor:Teltet på Stortorget
Gratis
Serie:
Info:I samarbeid med ICORN. PEN International og Norsk PEN
Info:Opplesninger på forfatternes arbeidsspråk
Info:Programmet foregår på engelsk

Debutantene kommer

Hva skjer blant de unge? Alle forfatterskap har en begynnelse. Ingvild Lothe leser fra Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt, Frederik Svindland fra Pelargonia, Maria B. Bokneberg fra Lukta av våt jord om natta, og Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 11:00
Hvor:Søndre Park
Gratis
Serie:
 
 

Nordisk nu

Hva er det mest spennende som skjer i den unge, nordiske litteraturen? For fjerde år på rad arrangerer Norsk Litteraturfestival seminar for et utvalg yngre, nordiske forfattere. I to dager møtes de i et lukket seminar for å Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 16:00
Hvor:Elephant Kunsthall
Pris:120 kr
Serie:
Info:Boksalg og signering
 

Fredagslunsj

Nok en formiddag inviterer vi til lunsj i parken. Denne gangen med tre nordmenn og et indisk innslag. Ida Jackson leser fra Lena blir storesøster, Pedro Carmona Alvarez leser fra Bergen ungdomsteater, Ingrid Z. Aanestad leser fra Sibylle, Sharad Les mer>
Legg til min festival
Når:Fredag 2. juni kl. 13:00
Hvor:Søndre Park
Gratis
Serie:
 
 

This post is also available in: English