Eirik Ingebrigtsen

Eirik Ingebrigtsen (f. 1975) er forfattar og prosjektansvarleg i Norsk Forfattersentrum og står bak programmet på Forfattarforelesninga. Han er frå Os, og bur i Oslo. Han har skrive romanane Vesen(2001), Snø dempar lyd, tre lukkar inne (2003),Vendrakovic (2006), Viddesyn (2009) og Heimfall. Ei juleforteljing (2012), og saman med Gunstein Bakke har han redigert antologien Respons 22/7 (2011). I 2007 blei Eirik Ingebrigtsen valt ut som norsk forfattar til «Scritture Giovanni», eit europeisk litteraturprosjekt. Heimfall. Ei juleforteljing, blei kortlista til P2-lytternes romanpris 2012. Spikrar frå fallande plankar  (2015) er hans siste roman.

Eirik Ingebrigtsen blei tildelt Sultprisen 2013 for forfattarskapet sitt. Sultprisen er ein litterær pris som deles ut årleg av styret for Gyldendals Legat.

Program

Bokhandelens forfatterstipend

Bokhandlerforeningen deler årlig ut tre stipend til nye og sterke skjønnlitterære forfatterskap. Det er Forfatterforeningens litterære råd som innstiller forfattere til stipendene. Stipendene deles ut av Trine Stensen fra Bokhandlerforeningen. Etter stipendutdelingen blir det en samtale med de Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 15:00
Hvor:Elephant Kunsthall
Gratis
Serie:
Info:Arrangør: Bokhandelforeningen