Inger Bråtveit

Mens hun i romanen Siss og Unn skrev seg opp mot Tarjei Vesaas’ Isslottet er det i årets roman, Alice A4, Lewis Carrolls klassiker Alice i eventyrland som utgjør bakteppet. Vi møter en moderne Alice, en 14 år gammel jente som drømmer om kjærlighet og løsrivelse fra familien og som venter på at livet skal begynne på ordentlig. Bråtveit skriver billedtett prosa. Hun er en poetisk og leken forfatter som med årets roman har befestet sin plass som en av norsk litteraturs sentrale yngre forfattere.

Program

Oversetteren som forfatter, forfatteren som oversetter

Thomas Lundbo er oversetter av fransk litteratur, men også forfatter av flere egne bøker. Inger Bråtveit er norsk forfatter, men også oversetter av danske Olga Ravns bøker. Hvilke spor av det oversatte finnes i Lundbos bøker; hvilke deler Les mer>
Legg til min festival
Når:Søndag 4. juni kl. 12:00
Hvor:Søndre Park
Gratis
Info:Arrangør: Norsk Oversetterforening