Mikkel Bugge

Mikkel Bugge (f. 1978) er fra Vesterålen og bor i Oslo. Han debuterte med novellesamlinga Yttersider i 2007. I 2010 utkom hans første roman Gå under jorda. For denne romanen ble han nominert til P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, og han ble tildelt Havmannsprisen 2011. Flere av novellene hans er oversatt til andre språk. Mikkel Bugge debuterte som dramatiker i 2010 med forestillinga Velkommen på Hålogaland Teater. Han har også skrevet stykket Drømmebyen som spilles på Den Nationale Scene i Bergen nå i september og oktober 2012. Under Norsk Litteraturfestival i 2013 skal han blant annet lese fra sin kommende novellesamling

Program

Dramatikk eller skjønnlitteratur?

Line Rosvoll, kunstnerisk leder for Dramatikkens hus, i samtale med forfatterne og dramatikerne Linde Hagerup og Mikkel Bugge.
Begge arbeider parallelt med nye scenetekster og skjønnlitterære prosjekter: Hva er forskjellen? Hvorfor blir et tekstarbeid til dramatikk og ikke Les mer>
Legg til min festival
Når:Torsdag 1. juni kl. 15:00
Hvor:Café Stift
Pris:120 kr
Serie:
Info:Forfatteren som dramatiker: hva er en god scenetekst?
Info:I samarbeid med Dramatikkens Hus