Pegasus 10 år

Gjennom 10 år har Pegasus gitt barn og unge litteraturopplevelser på festival. Norsk Litteraturfestival startet storsatsingen på barn og unge i 2007 med i overkant av 20 arrangementer og 2500 publikummere. 10 år etter har Pegasus vokst seg til en stor og selvfølgelig del av festivalen. I år har vi mottatt over 11 000 påmeldinger til skole- og barnehageprogrammet og etterspørselen er dermed langt større enn tilbudet.

Bursdagsfeiring med ballonger, kake og gave
-Pegasus sin bursdagsgave til barn og unge er at vi utvider slik at enda flere skal få mulighet til å møte litteraturen både på festivalen og på Pegasus hele året, sier Pegasusansvarlig Anne-Thea L. Haavind.

Den store bursdagsfeiringen finner sted lørdag 3. juni og søndag 4. juni. Lørdag feirer vi med stor sentrumsdag. Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund lanserer sin splitter nye bok om Bukkene Bruse. Det blir verksted med Svein Nyhus, bursdagsfest og konsert med Jo Skaansar og Camilla Granlien. Søndag er det familiedag på Maihaugen med blant annet Mikkel & Reverockerne, levende dyr og Tor Åge Bringsværd og Svein Nyhus som leser og forteller om både fabeldyr og vanlige dyr.