Roar Hagen

Roar Hagen er en norsk avistegner og bokillustratør. Roar Hagen ble utdannet som grafisk formgiver, begynte som tegner i Sunnmørsposten i 1975 og fortsatte så i Stavanger Aftenblad fra 1978 til 1986. Siden 1986 har han tegnet for VG.

Program

Freedom of expression

Utstillingsåpning ved Arifur Rahman, Moddi og Roar Hagen

Når individuell frihet og rettigheter krenkes, når «alternative fakta» florerer i det offentlige rom, når informasjonen knebles og maktovergrep finner sted,  har satiretegnerne en rolle å spille. Deres oppgave er å synliggjøre, Les mer>

Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 15:00
Hvor:Elephant Kunsthall
Gratis
Serie:
Info:I samarbeid med Avistgenernes Hus-MiA og Arifur Rahman
 

Skarpe streker

Siden Muhammed-tegningene og angrepet på Charlie Hebdo har politiske tegninger vært gjenstand for heftig diskusjon. I denne samtalen vil panelet diskutere karikaturens potensial og begrensninger, både som samfunnskommentar og kunstnerisk uttrykk.

I panelet: Ronald Bos (Nederland), Arifur Rahman (Bangladesh) og Les mer>

Legg til min festival
Når:Onsdag 31. mai kl. 17:00
Hvor:Café Stift
Gratis
Info:Samtalen foregår på engelsk
 

Aulestad-slagsmålet: Karikatur – mobbing eller satire?

Karikaturen har de siste årene blitt reaktualisert som et hett tema knyttet til ytringsfrihet. I Vesten ser vi det som vår medfødte rett å karikere kjente personer og aktuelle sitasjoner, selv om en velplassert tegning selvsagt også kan Les mer>
Legg til min festival
Når:Lørdag 3. juni kl. 15:00
Hvor:Aulestad
Pris:120 kr
Serie:
Info:Dobbeltbilletten gjelder både «En enkelt Mand..» og «Aulestad-slagsmålet»