In other words

Åpningsforestilling for ICORNs og PENs internasjonale konferanse i Maihaugsalen på Lillehammer onsdag 31 mai kl. 20:00

Internasjonale artister fra Afghanistan, Iran, Syria, Palestina og Norge presenterer en forestilling om forfølgelse og eksil, og om å finne opp nye former for motstand mot sensur og undertrykkelse. I et rikt mangfold av sjangre og elementer vil programmet også vise hvordan forfattere og kunstnere gjennom alle tider har funnet måter å uttrykke seg på som har unndrar seg makthavernes kontroll og sanksjoner; uten å miste evnen til å formidle sitt kritiske budskap til mennesker med åpne hjerter og sinn.

De iranske sangerne Mahsa og Marjan Vahdat vil opptre sammen med den norske skuespilleren Juni Dahr, pianisten Tord Gustavsen, perkusjonisten Kenneth Ekornes og Lillehammer-koret Mjøsikale. Publikum vil også møte den syriske danseren Ahmad Joudeh, den afghanske musikeren Hamid Sakhizada, den palestinske rapperen Khaled Harara, den afghanske filmskaperen Mohsen Hosaini og den norske artisten Moddi sammen med den samiske sangeren Marja Mortenson.

Flere av kunstnerne som opptrer bor og arbeider i fribyer i og utenfor Norge, som resultat av et mangeårig og stadig voksende samarbeid mellom PEN International og ICORN.

This post is also available in: English