Dette skjer i dag

Festivalens 2. dag er i gang, og flere arrangementer har allerede funnet sted. Likevel ønsker vi å trekke frem noen godbiter som finner sted i løpet av dagen. 

Kl. 15:00, Kulturhuset Banken, Holbøsalen: Hvorfor kulturfolk ikke kan regne
Hvorfor er kulturfolk ofte så uinteresserte og uvitende om økonomiske problemstillinger? Kåseri ved Kård Borch Michalsen 

Kl. 16:00, Lillehammer Bibliotek: Hovedforedrag 
Den islandske forfatteren Sjón holder i år er hovedforedraget under festivalen. I samme ånd som resten av programmet kommer også dette foredraget til å ta for seg nasjonalisme og andre støyende elementer som skiller mennesker fra hverandre. Heldigvis kan litteraturen vise vei.

Kl. 17:00, Cafe Stift: Skarpe streker 
Siden Muhammed-tegningene og angrepet på Charlie Hebdo har politiske tegninger vært gjenstand for heftig diskusjon. I denne samtalen vil panelet diskutere karikaturens potensial og begrensninger, både som samfunnskommentar og kunstnerisk uttrykk

Kl. 18.00,  Kulturhuset Banken, Festsalen: Trilok Gurtu Band 
En av verdens mest innovative og nyskapende perkusjonister, Trilok Gurtu, gjester festivalen i 2017. Gurtu spiller jazz og fusion med inspirasjon fra hjemland India.

Kl. 20.00, Elephant Kunsthall: Det vi skrev som barn 
Hvordan vi tenkte og skrev som barn kan forklare mye av hvem vi ble som voksne. I brev til venner, i dagbøker, på lapper til familien og i andre skriblerier finnes gullkorn fra barnemunn, som en gang føltes viktig å få ned på papiret. Til ære for de fine, vanskelige og pinlige øyeblikkene fra oppveksten inviterer vi forfattere til scenen!

Kl 22.00, Teltet: Ordet er fritt 
konferansen for ytringsfrihet, er nettopp åpnet og vi samles til en litterær og musikalsk støttemarkering for den tyrkiske forfatteren Asli Erdoğan, iranske Narges Mohammadi og Khadija Ismailova fra Aserbajdsjan. Men festivalbesøk fremstår så langt som en uoppnåelig drøm fordi alle sitter i fengsel, i husarrest eller er nektet utreise på grunn av sine ytringer.

Foto: Øystein Nordås 
Tekst: Malin Adriaensen