Ekstraforestilling av Sigrid Undset som den nye Ferrante

Det har vært stor etterspørsmål etter billetter til foredraget Sigrid Undset som den nye Ferrante på Bjerkebæk. Vi har derfor valgt å sette opp en ekstraforestilling. 

Ekstraforestilling blir kl. 14:00 torsdag 1. juni på Bjerkebæk 

Nylig løftet den amerikanske journalisten Ruth Graham frem vår egen Sigrid Undset og sammenlignet trilogien om Kristin Lavransdatter med Elena Ferrantes Napoli-kvartett. Hun antydet også at hvis HBO er på jakt etter en ny serie, fortjener Sigrid Undsets romaner deres oppmerksomhet.

Interessen for sterke, kompliserte romanheltinner som navigerer i et konservativt europeisk miljø er enorm. Kristin Lavransdatter inneholder alle de dramatiske ingrediensene som forventes: umulig kjærlighet, sex, kirkebrann, opprørske jomfruer sperret inne i et kloster, skjebnesvangre ulykker, kamper, mord, pest, tilståelser på dødsleiet og en heltinne som forstår at «dette var den urett alle de gamle sangene handlet om».

Det er selvfølgelig et drøyt utslag av historieløshet å sette opp Undset som den nye Ferrante, når det er omvendt: Ferrante er den nye Undset. Vi har bare glemt hvor stor Undset var – og er – og at hun skrev en av litteraturhistoriens største kjærlighetshistorier. Bøkene har et format som bare kan måle seg med Shakespeare, de var folkelesning og sto på pensumlister i grunnskolen, og hun var en forfatter med større internasjonal anerkjennelse enn mange nordmenn er klar over. Foredrag ved Kristin Brandtsegg Johansen.

Billetter kr. 120 
Kjøpes her