Klar for å starte festen

Med festen snart i gang rigges det opp til vorspiel i det nederlandske «Spiegeltent» på torget. Bardisk og båser er på plass, det mørke tregulvet ser friskt og forlokkende ut og høyttalere og lamper er på plass i det kuleste sirkusteltet du har sett på evigheter. Klokka 17:00 starter arrangementet, og på programmet står «Frihetsrop og frikrock fra Tyrkia på 70-tallet». I manesjen skal Thomas Felberg stå, kjent fra NRK Radio og kanskje også fra rockebandet «We». Hva skal han snakke om? Nasjonalisme? Sin dype kasse med Tyrkiske frikrockalbum? Vi vet ikke, men Felberg vet å lage god stemning, og vi gleder oss. Forhåpentligvis lysner været nok til vaffelsteking og kaffekoking like utenfor.

Og frykt ikke, transport i form av buss til Maihaugsalen er bestilt klokka 18:15, i god tid til åpningsforestillingen.

 

Tekst: Erlend Sem Hartgen
Foto: Øystein Nordås