Mange baller i luften for kunsterduo

Marie Bergby Handeland og Morten Liene er scenekunstnere, og sammen representerer de ÅPNINGER som er dels bestillingstjenester og dels performance kunst. De møttes under en workshop på Ravnedans festivalen i Kristiansand for snart to år siden. Siden har de reist rundt på flere ulike festivaler, og nå er de her under litteraturfestivalen.

De har allerede fått sitt første oppdrag på festivalen da Dag Feldborg bestilte duoen til lunsjunderholdning oppe på Maihaugen. Rommet var fullt da Marie og Morten tok frem baller i alle størrelser og fasonger, fra pingpongball til badeball, og satte dem på bordet. Folk så seg rundt i undring og spørsmålet “hva foregår?” lå på alles lepper. Da introduserte Marie og Morten tjenesten helhetsterapi og de oppfordret publikum til å bli med.

Michael Jacksons “Heal the world” ble satt på og under hele sangen ble ballene, identifisert som planeter, løftet opp og spunnet rundt i rommet av kunstnerene og lunsjdeltakerne. I takt med musikken danset folket rundt og det hele var både fredelig og festlig.

Etter oppvisningen ble det bestilt et ekstranummer, og Morten og Marie var klar for å utfordringen. De satte seg ned og sang en låt fra sin ønskekonsert uten instrumentelt akkompagnement. Det var god stemning i kantina under kunstnergruppens oppvisning.

 

Marie Bergby Handeland og Morten Liene i oppdrag på Maihaugen (Foto – Øystein Nordås)

Publikum blir med på Marie Bergby Handeland og Morten Liene i oppdrag på maihaugen (Foto – Øystein Nordås)

 

 

Tekst: Alexander Heggelund
Foto: Øystein Nordås