Ungt publikum klare for festival

I dag åpnet forestillingen Jakob og Neikob ved Det Norske Teater årets litteraturfestival. Forestillingen er en del av Pegasus, Norsk Litteraturfestivals tilbud til barn og unge. Pegasus formidler litteratur til de yngre gjennom kurs, verksteder, konkurranser og aktiviteter.

Tross litt småregn, strømmet barna fra Lillehammers barnehager til festsalen i Kulturhuset Banken i dag formiddag, klare for forestilling. Før lyset går er salen fylt med ivrig barneprat og forventningsfulle ansikter. Flere har hørt om det usannsynlige  venneparet fra før, om Jakob, som alltid sier JA, og Neikob, som sier NEI til alt. Og forestillingen skuffer ikke. Gjennom de førtifem minuttene hører en latter, rop og applaus fra barna. Med denne forestillingen er litteraturfestivalen endelig i gang. 

 

Tekst: Anne-Maren Hammerbeck
Foto: Øystein Nordås