Om festivalen

Litteraturfestivalen på Lillehammer – vårens viktigste møteplass!

Norsk Litteraturfestival er Nordens største litteraturfestival, med et variert program for lesere i alle aldre. Er du interessert i å oppleve forfattere på scenen og å diskutere litteratur og aktuelle samfunnsspørsmål med likesinnede? Vi kan garantere ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre.

6 dager – 25 000 besøkende – 400 forfattere og artister fra hele verden

I slutten av mai fylles Lillehammers gater av forfattere og litteratur. Festivalen rommer forfattermøter, opplesninger, debatter, foredrag, prisutdelinger, forestillinger, utstillinger, seminarer, quiz og andre festligheter. Norsk Litteraturfestival har arrangementer for barnehagebarn, skoleelever og voksne lesere med ulike preferanser og henvender seg til et bredt publikum. Festivalen er også Norges største bransjetreff for forfattere, oversettere, kritikere, forleggere og bibliotekarer.

Av forfattere som har deltatt under Norsk Litteraturfestival er J.M. Coetzee, Herta Müller, Svetlana Aleksijevitsj, Amos Oz, Dag Solstad, Zadie Smith, Per Petterson, Jo Nesbø, Adonis, Märta Tikkanen, John Irving, Margaret Atwood, André Brink, P. O. Enquist, Adonis, Richard Ford og Bei Dao.

I 2017 arrangeres festivalen fra 30. mai til 4. juni.
I 2018 arrangeres festivalen fra 29. mai til 3. juni.
I 2019 arrangeres festivalen fra 21. – 26. mai.

This post is also available in: English [1]


Article printed from Norsk Litteraturfestival: http://www.litteraturfestival.no

URL to article: http://www.litteraturfestival.no/festivalen/om-festivalen/

URLs in this post:

[1] English: http://www.litteraturfestival.no/en/the-festival/about-the-festival/

Copyright © Norsk litteraturfestival. All rights reserved.