Å dikte for en gruppe

Andrew McMillan er en ung, homofil og britisk mann. Han skriver om denne virkeligheten og er del av en tradisjon som de siste hundre årene har vært et viktig talerør for den mannlige delen av den skeive bevegelsen. Tishani Doshi jobber med et verk om kjønnet vold i India, hennes The Girls are coming out of the woods leses som et kampskrift for de stemmeløse kvinnene som blir utsatt for overgrep. De finnes i alle lag av det indiske samfunnet, og fattig som rik har sine sosiale utfordringer som har fått dem til å tie, inntil nå. Salma, som er tamilsk poet og prosaforfatter, skildrer kvinner i den tamilske minoriteten sør i India. Alle skriver de for en gruppe de selv tilhører. For et kollektiv. Møt dem i samtale med programleder Anne Dorte Lunås.

Når:Fredag 2. juni kl. 15:00
Hvor:Café Stift
Pris:120 kr
Serie:
Info:Samtalen foregår på engelsk
 

Gjester

Andrew McMillan

Andrew McMillan var allerede et navn da han debuterte med Fysical i 2016. Som poet kommer han fra tradisjonen vi kjenner best fra 80 og 90-talls poetene i Nord-England. Men han skiller seg fra disse ved å skrive om virkeligheten som ung homofil mann. McMillan er en markant og skarp poetisk stemme, i et England preget av klasseskille og mistenksomhet mellom den gamle arbeiderklassen, og den såkalte eliten. På denne måten skriver han seg inn i en tradisjon etter Les mer>

Tishani Doshi

Tishani Doshi er poet, essayist og danser. Hun er en av de viktigste engelskspråklige indiske poetene i dag. Hun kommer til festivalen med lyrikkprosjektet Girls, som omhandler seksualisert vold mot kvinner i India.

  Les mer>

Salma

Salma er en prisbelønnet tamilsk forfatter, kronikør, sosial aktivist og foredragsholder. Den siste roman hennes The Hours Past Midnight ble longlistet til den asiatiske Man Booker-prisen. På grunn av sin dramatiske historie om tvangsgifting og veien til å bli en av de sentrale indisk-muslimske forfatterne i sin samtid, har gjort henne til en verdenskjent feminist og en viktig debattant i Sør Asia.  

  Les mer>

This post is also available in: English