Det vi skrev som barn

Hvordan vi tenkte og skrev som barn kan forklare mye av hvem vi ble som voksne. I brev til venner, i dagbøker, på lapper til familien og i andre skriblerier finnes gullkorn fra barnemunn, som en gang føltes viktig å få ned på papiret. Til ære for de fine, vanskelige og pinlige øyeblikkene fra oppveksten inviterer vi forfattere til scenen!

Inspirert av den kanadiske podcasten «Grownups read things they wrote as kids» vil de dele rare, små tekster, fra de var rare og små selv. Forfatterne er Iben Akerlie, Vigdis Hjorth, Arne Svingen, Nina Lykke og Ida Hegazi Høyer.

Når:Onsdag 31. mai kl. 20:00
Hvor:Elephant Kunsthall
Pris:120 kr
Serie:
Info:I samarbeid med litteraturredaksjonen BokTorsdag og KulSam
Info:Studenter 50 kr

Gjester

Iben Akerlie

Iben Akerlie er utdannet spesialpedagog, men er kanskje best kjent som skuespiller. Hun debuterte som forfatter høsten 2016 med barneboken Lars er LOL. Boka fikk umiddelbart stor suksess, og vant ARKs Barnebokpris i 2016.   Les mer>

Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth (f. 1959) debuterte i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant, fikk hun Kritikerprisen. Med romaner som Om bare (2001)  Hjulskift (2007), Tredje person entall (2009), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011) og Leve posthornet! (2012) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter. Hun ble tildelt Gyldendalprisen i 2011 for sitt samlede forfatterskap og Les mer>

Arne Svingen

Arne Svingen har et variert og sterkt forfatterskap, men er kanskje mest kjent for sine utgivelser for barn og unge. Han har i flere år jobbet med å bedre lesingen blant barn med særlig fokus på gutters lesing, og er en av de forfatterne som har turnert mest på skoler og biblioteker.

I 2016 startet Svingen opp en podcast om barne- og ungdomslitteratur: Svingens Barnebokverden. På festivalen er han aktuell med Svingens Barnebokverden live, der podcasten for første gang spilles inn Les mer>

Nina Lykke

Nina Lykke har siden 2010 utgitt tre romaner, og ble i 2014 tildelt Bokhandlens forfatterstipend. Fjorårets Nei og atter nei, ble en suksess både hos lesere og kritikere. 
  Les mer>

Ida Hegazi Høyer

Ida Hegazi Høyer (f. 1981) debuterte i 2012 med romanen Under verden. Siden har hun utgitt en roman i året: Ut (2013), Unnskyld (2014) og Fortellingen om øde (2015).

For romanene Under verden og Ut ble Høyer tildelt Bjørnsonstipendet 2014. For romanen Unnskyld vant hun EU’s litteraturpris i tillegg til at hun ble nominert til Bokbloggerprisen. Våren 2015 ble Høyer kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere av Morgenbladet.

Hennes roman Fortellingen om øde ble nominert til NRK P2-lytternes romanpris samt Årets beste bok av Natt Les mer>