«En dag i Aleppo»

Den syriske journalisten, forfatteren og dokumentarfilmskaperen, Ali Al-Ibrahim, overlevde både Assads fengsler og IS-fangenskap. Mot slutten av 2015 lyktes det ham å rømme fra Syria til Tyrkia, en flukt han dokumenterte med skjult kamera og mobiltelefon. Nå lever han trygt som ICORN-forfatter i Sverige, og hans nye dokumentar En dag i Aleppo har premiere på en sveitsisk filmfestival i april 2017. Al-Ibrahim viser filmen sin på Lillehammer og snakker med den norske forfatteren og journalisten Åsne Seierstad om kunsten å rapportere, samt om utfordringene ved å fortelle sannheten om Syria, fra innsiden og fra utsiden.

Når:Torsdag 1. juni kl. 16:15
Hvor:Lillehammer Hotell
Pris:120 kr
Serie:
Info:Arrangør: PEN International og ICORN
Info:Samtalen foregår på engelsk

Gjester

Ali Al-Ibrahim

Ali Al-Ibrahim er en syrisk journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper som har overlevd både Assads fengsler og ISIS’ fangenskap.

  Les mer>

Åsne Seierstad

(f. 1970) er journalist og forfatter. Seierstad var stasjonert i Russland fra 1993 til 1996 og Kina i 1997. Fra 1998 til 2000 arbeidet hun i Dagsrevyen i NRK, og dekket blant annet krigen i Kosovo. Senere har hun dekket både krigen i Afghanistan og krigen i Irak under den amerikanske invasjonen i 2003 for både norsk og svensk fjernsyn. Hun debuterte i 2000 med sakprosaboka Med ryggen mot verden: Portretter fra Serbia (2000) og fikk senere stor oppmerksomhet Les mer>

This post is also available in: English