Freedom of expression

Utstillingsåpning ved Arifur Rahman, Moddi og Roar Hagen

Når individuell frihet og rettigheter krenkes, når «alternative fakta» florerer i det offentlige rom, når informasjonen knebles og maktovergrep finner sted,  har satiretegnerne en rolle å spille. Deres oppgave er å synliggjøre, latterliggjøre, avsløre og fornærme. Mange steder gjør de det med livet som innsats. Ytringsfriheten er under angrep i mange land og både journalister og politiske tegnere rammes hardt. For mange tegnere er nettbaserte kanaler den eneste muligheten for publisering. 

Utstillingen er produsert i samarbeid med fribytegneren Arifur Rahman fra Bangladesh, som selv ble utsatt for tortur og fengslet for sine tegninger. Gjennom hans nettmagasin toonsmag.com har tegnere fra hele verden blitt invitert til denne utstillingen.

Når:Onsdag 31. mai kl. 15:00
Hvor:Elephant Kunsthall
Gratis
Serie:
Info:I samarbeid med Avistgenernes Hus-MiA og Arifur Rahman
 

Gjester

Arifur Rahman

Arifur Rahman er en selvlært avistegner fra Bangladesh. I 2007 ble han arrestert på grunn av en tegneserie som det Islamske partiet i hjemlandet mente var kontroversiell. Siden 2010 har han bodd i Drøbak.
 
  Les mer>

Moddi

Pål Moddi Knutsen (f. 1987), kjent under artistnavnet Moddi, er sanger og musiker fra Senja. Les mer>

Roar Hagen

Roar Hagen er en norsk avistegner og bokillustratør. Roar Hagen ble utdannet som grafisk formgiver, begynte som tegner i Sunnmørsposten i 1975 og fortsatte så i Stavanger Aftenblad fra 1978 til 1986. Siden 1986 har han tegnet for VG. Les mer>

This post is also available in: English