Hjorth gjennom tretti år

Vigdis Hjorth er en fast og trofast bidragsyter til festivalen og en forfatter de fleste norske lesere har et forhold til. Hennes siste  roman, Arv og miljø, har fått gode kritikker, litterære priser og enormt mye oppmerksomhet. De færreste kjenner det over tretti år lange forfatterskapet like inngående som Kaja Schjerven Mollerin, som er aktuell med bok om Hjorths forfatterskap. Bli med Hjorth og Schjerven Mollerin på en samtale i dybden.

Når:Fredag 2. juni kl. 14:00
Hvor:Lillehammer Bibliotek
Pris:120 kr
Serie:
Info:Boksalg og signering
Info:Filmes av Den Norske TV-Skolen

Gjester

Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth (f. 1959) debuterte i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant, fikk hun Kritikerprisen. Med romaner som Om bare (2001)  Hjulskift (2007), Tredje person entall (2009), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011) og Leve posthornet! (2012) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter. Hun ble tildelt Gyldendalprisen i 2011 for sitt samlede forfatterskap og Les mer>

Kaja Schjerven Mollerin

Kaja Schjerven Mollerin er kritiker og forfatter, tidligere redaktør av Vinduet og redaksjonsmedlem i tidsskriftet Agora. Hun har doktorgrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. Mollerin har utgitt Seks fot under, et essay om Hans Herbjørnsruds forfatterskap (Gyldendal 2011) og Sammen, hver dag. Om fellesskap i litteraturen (Gyldendal 2012). I 2012 ble hun ble kåret til «Årets kritiker», samme år fikk hun Anders Jahres kulturpris.

  Les mer>