Hovedforedrag. Sjón

«Sett fra verdensrommet er jordas kontinenter velsignet med fraværet av de synlige landegrensene vi kjenner fra de stadig mer utfordrende geopolitiske kartene. På en lignende måte har litteraturen heller aldri kjent sin nasjonalitet, ettersom den kun forholder seg til det lille jordstykket som forfatteren til en hver tid står på.»

Slik setter den islandske forfatteren Sjón tonen for det som i år er hovedforedraget under festivalen. I samme ånd som resten av programmet kommer også dette foredraget til å ta for seg nasjonalisme og andre støyende elementer som skiller mennesker fra hverandre. Heldigvis kan litteraturen vise vei.

Når:Onsdag 31. mai kl. 16:00
Hvor:Lillehammer Bibliotek
Pris:120 kr
Serie:
Info:Boksalg og signering
Info:Filmes av Den Norske TV-Skolen
Info:Foredraget holdes på engelsk

Gjest

Sjón

Sjón (f. 1962) heter egentlig Sigurjón Birgir Sigurðsson, er bosatt på Island og debuterte allerede som 15-åring med sin første diktsamling utgitt på eget forlag. På 80-tallet var han sentral i det surrealistiske kunstkollektivet Medusa i Reykjavik. Han har senere gitt ut en rekke diktsamlinger og romaner, flere av dem oversatt til norsk. Forfatterskapet er belønnet med flere nasjonale og internasjonale priser, deriblant Nordisk Råds litteraturpris. Han har skrevet tekster for Björk og ble Oscar-nominert i 2001 for sangtekstene i Les mer>

This post is also available in: English