Hvordan byen ble skrevet

Rana Dasgupta i samtale med Kim Leine om å skrive byen; Tasiilaq og New Delhi. Dasguptas bok Capital viser, gjennom intervjuer med ulike personer i New Delhi, hvordan byen har vokst frem og hvordan den i dag fremstår, både som et bilde på indisk fremskritt og som en hovedstad som ikke ligner på landet for øvrig. New Delhi er en fremtidsby og en nødvendig konsekvens av utviklingen i Sør-Asia de siste 20 årene. Med dette som utgangspunkt møter han Kim Leine, som faktisk har skrevet en fremtidsdystopi om Grønland. Hvordan kan disse to litterære bydannelsene komme i dialog? Kan kolonihistorien hjelpe til med å forklare Leines fremtidsvisjon, eller Dasguptas samtidsbeskrivelse? Mira Beckstrøm Laurantzon leder samtalen.

Når:Fredag 2. juni kl. 12:00
Hvor:Lillehammer Kunstmuseum
Pris:120 kr
Serie:
Info:Samtalen foregår på engelsk
 

Gjester

Rana Dasgupta

Rana Dasgupta ble født i England, men flyttet tilbake til India i slutten av tjueårene. Han har skrevet romaner og journalistiske bøker. Hans siste bok, Capital, beskriver byen New Dehli gjennom et flettverk av historier og samtaler, som alle holdes sammen av Dasguptas egen familiehistorie, hvor problemet mellom en britisk og indisk identitet står sentralt. Les mer>

Kim Leine

Kim Leine er norskfødt, dansk, forfatter. I 2013 vant han nordisk råds litteraturpris for Profetene i evighetsfjorden. Hans hittil siste roman Avgrunnen kom i 2015.
  Les mer>

This post is also available in: English