I bakspeilet: Debattklima, etterpåklokskap og medier

En rekke viktige saker har blitt diskutert i mediene i løpet av året som gikk.  Når vi ser tilbake, kan vi si noe om det klimaet disse sakene ble debattert i? Hvordan foregikk utvekslingene i media? Kom man frem til en slags konklusjon?

Av de sakene vi ikke er, og heller ikke bør bli ferdige med, er nasjonalisme, maskulinitet og seksualisert vold, eksemplifisert ved Hemsedalsaken og festivalvoldtekter. Har temaene blitt behandlet på en saklig måte, eller har ideologi, stråmenn og kjepphester stått i veien?

Mye kan forandres før festivalen finner sted, og vi kan oppleve at visse tematikker virker mer presserende enn andre; derfor setter vi sammen et panel av erfarne kommentatorer og debattanter med mangeårig erfaring, som vil være i stand til å gå i dybden.

Panel: Forfatter av utgivelsen Etter Charlie Hebdo, Kjetil Jakobsen, kommentator i Dagsavisen, Hege Ulstein og Bård Larsen fra tenketanken Civita. Moderator: Simen Ekern.

Når:Fredag 2. juni kl. 10:00
Hvor:Kulturhuset Banken, Holbøsalen
Pris:120 kr
Serie:
 
 

Gjester

Kjetil Jakobsen

Kjetil Ansgar Jakobsen er en norsk historiker og sakprosaforfatter. Fra 2011 til 2014 var han Henrik Steffens-professor ved Humboldt-universitetet i Berlin. Jakobsen er spesialist på nyere fransk, tysk og norsk kultur- og idéhistorie Les mer>

Hege Ulstein

Hege Ulstein er politisk kommentator i Dagsavisen og har i tillegg jobbet som kultur- og musikkjournalist i Aftenposten og VG. Siden 1997 har Ulstein kommentert norsk politikk med sin skarpe penn og ble i fjor tildelt NTBs språkpris for godt mediaspråk. Hege Ulstein tar turen til litteraturfestivalen som høyaktuell med kokeboken Kjøttfrie dager sammen med Yngve Ekern og avistegninger med Siri Dokken.
 
  Les mer>

Bård Larsen

Bård Larsen arbeider som historiker i Civita. I 2008 ga han ut Civita-boken Storebror dreper! Om totalitarisme. I 2011 gav Bård ut boken Idealistene – om venstresidens reise i det autoritære». Bård har tidligere jobbet som historielærer i den videregående skolen og vært tilknyttet Holocaustsenteret. Les mer>

Simen Ekern

Simen Ekern (f.1975) er forfatter og journalist. Han har vært bosatt i Brussel og Roma, hvor han dekket europeisk politikk og kultur for flere medier, deriblant Dagbladet, TV2 og Morgenbladet. Ekern er utdannet idéhistoriker, og har i en årrekke vært regnet som en av Norges fremste Italia-kjennere. Han debuterte i 2006 med boken Berlusconis Italia, som fikk strålende mottagelse. I 2011 utga han Roma som vant Brageprisen for beste sakprosautgivelse samme år. Hans siste utgivelse er Europeere (2015).

Simen Ekern is Les mer>