Nasjonalisme i USA og Europa

Stortingspolitiker og tidligere nestleder i SV, Bård Vegar Solhjell, og den Brageprisvinnende forfatteren og journalisten Simen Ekern er begge opptatt av hva som skjer i Europa. Solhjell er aktuell med boka Uro, hvor han går inn på temaer som arbeidsledighet, fremvekst av totalitære regimer og en flyktningsituasjon ingen har riktig kontroll på. Ekern er til høsten aktuell med bok om Marine Le Pen og Nasjonal Front. Hans forrige bok, Europeere, handlet om den økonomiske krisen som rammet Europa og de nasjonalistiske strømningene som fulgte i kjølvannet.

Vi har bedt de to om å dele sine analyser av hva som skjer i Norge og Europa og om mulig å trekke linjer til utviklingen i USA. Ta morgenkaffen her og få et godt grunnlag for festivalens andre debatter om stadig voksende fremmedfrykt og proteksjonisme i politikken. Samtalen ledes av Hilde Sandvik.

Når:Torsdag 1. juni kl. 09:00
Hvor:Kulturhuset Banken, Festsalen
Pris:120 kr
Serie:
 
 

Gjester

Bård Vegar Solhjell

Bård Vegar Solhjell (født 22. desember 1971 i Kristiansand) er en norsk politiker (SV). Han var i to perioder statsråd i Jens Stoltenbergs andre regjering, og han har vært stortingsrepresentant for Akershus siden 2009. Solhjell er utdannet statsviter ved Universitetet i Oslo. I 2017 kommer hans første bok Uro ut på Kagge forlag. Les mer>

Simen Ekern

Simen Ekern (f.1975) er forfatter og journalist. Han har vært bosatt i Brussel og Roma, hvor han dekket europeisk politikk og kultur for flere medier, deriblant Dagbladet, TV2 og Morgenbladet. Ekern er utdannet idéhistoriker, og har i en årrekke vært regnet som en av Norges fremste Italia-kjennere. Han debuterte i 2006 med boken Berlusconis Italia, som fikk strålende mottagelse. I 2011 utga han Roma som vant Brageprisen for beste sakprosautgivelse samme år. Hans siste utgivelse er Europeere (2015).

Simen Ekern is Les mer>

Hilde Sandvik

Hilde Sandvik journalist, og arbeider i dag som redaktør i det pan-skandinaviske nettmagasinet Boren xyz. Hun har tidligere vært Kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende, og i perioden 2003-2006 var hun redaktør i nynorsk-magasinet Syn og Segn, sammen med Marit Eikemo. Les mer>