Ny nordisk prosa

Denne sentrale posten, som tar utgangspunkt i festivalens Nordiske seminar, viser hvert år frem hva som rører seg litterært i vårt språkområde. Her får du den ferske nordiske prosaen på et brett! Opplesning ved Eirikur Örn Norðdahl fra Island, Dy Plambeck fra Danmark og Ida Hegazi Høyer fra Norge. Introdusert av Birger Emanuelsen.

Når:Onsdag 31. mai kl. 16:00
Hvor:Elephant Kunsthall
Pris:120 kr
Serie:
 
 

Gjester

Eiríkur Örn Norðdahl

Eiríkur Örn Norðdahl (f. 1978) er islandsk forfatter. Lenge var han kjent først og fremst som eksperimentell poet, men i senere år har han blitt en av Islands fremste prosaister.

 

  Les mer>

Ida Hegazi Høyer

Ida Hegazi Høyer (f. 1981) debuterte i 2012 med romanen Under verden. Siden har hun utgitt en roman i året: Ut (2013), Unnskyld (2014) og Fortellingen om øde (2015).

For romanene Under verden og Ut ble Høyer tildelt Bjørnsonstipendet 2014. For romanen Unnskyld vant hun EU’s litteraturpris i tillegg til at hun ble nominert til Bokbloggerprisen. Våren 2015 ble Høyer kåret til en av Norges ti mest lovende unge forfattere av Morgenbladet.

Hennes roman Fortellingen om øde ble nominert til NRK P2-lytternes romanpris samt Årets beste bok av Natt Les mer>

Birger Emanuelsen

Birger Emanuelsen er en av de sentrale unge prosaistene i Norge. Med sine tre bøker har han posisjonert seg som en viktig stemme innenfor den realistiske tradisjonen. For andre året på rad leder han Nordisk seminar. Les mer>