Paneldebatt om oljefondet

Oljefondet («Statens pensjonsfond – Utland») skal sikre Norge inntektsstrøm også etter at oljeproduksjonen tar slutt. Hvilke interesser styres fondet av, hvem bestemmer hvilke investeringer fondet skal gjøre, og hvilke konsekvenser får investeringene? «Ansvarlighet» og «åpenhet» er to av fondets målsetninger. Har de lykkes?

I panelet: Maria Berg Reinertsen (samfunnsøkonom, journalist i Morgenbladet og forfatter), Asle Skredderberget (siviløkonom og forfatter av Usannsynlig rik. Historien om Norge og oljefondet), Guro Slettemark (jurist, medlem av Etikkrådet og generalsekretær i Transparency Norge) Ordstyrer: Kjetil Malkenes Hovland (finansjournalist i E24).

Når:Onsdag 31. mai kl. 12:00
Hvor:Kulturhuset Banken, Holbøsalen
Pris:120 kr
Info:Arrangør: NFF
Info:Gratis for NFFs medlemmer

Gjester

Maria Reinertsen

Maria Reinertsen er journalist, samfunnsøkonom og Jane Austin ekspert. Til vanlig jobber hun Morgenbladet. Les mer>

Asle Skredderberget

Asle Skredderberget (f. 1972) er utdannet siviløkonom og arbeidet i en årrekke som journalist i aviser og TV.  Smertehimmel er oppfølgeren til kriminalromanen Metallmyk (2010), som ble nominert til Rivertonprisen for årets beste krim. Les mer>

Kjetil Malkenes Hovland

Kjetil Malkenes Hovland er ansatt som finansjournalist i E24. Han har siden 2011 drevet The Wall Street Journals Oslo-kontor, og har hatt ansvar for energidekningen i Norden. Hovland har nordisk grunnfag og har gått journalisthøgskolen i Volda.

  Les mer>