Sannheten bak poesien

Samtale 15:00-15:30 

Journalist i Morgenbladet, Ellen Sofie Lauritzen samtaler med den amerikanske poeten CAConrad om dokumentaren The book of Conrad. CAConrad er en av Nord-Amerikas viktigste poeter og en markant stemme for «annerledes-USA». Direkte etter samtalen vises filmen.

Film 15:30-17:00 – Gratis

I filmen The book of Conrad, følges CAConrad av et filmteam tilbake til sørstatene for å undersøke hva som virkelig hendte med gamlekjæresten Earth. Kroppen hans ble funnet, brent i stykker og med hendene i håndjern bak på ryggen. Likevel henla det lokale politiet hendelsen som selvmord. Dette er en true crime-dokumentar om hatkriminalitet i USA, og en forfatters søken etter sannheten.

Når:Onsdag 25. mai kl. 15:00
Hvor:Lillehammer Kino
Pris:120 kr
Serie:
Info:I samarbeid med Lillehammer Filmklubb
Info:Samtalen foregår på engelsk

Gjester

CAConrad

C.A. Conrad er en av Nord-Amerikas viktigste poeter og en markant stemme for «annerledes-USA». Med sine 7 diktsamlinger, den første kom i 2005, har han markert seg som sin generasjons Allen Ginsberg. Det er i hvert fall det Amerikanske medier ynder å kalle ham. Tidlig patenterte han teknikken Somatic poetics, hvor han forbereder hvert dikt med ritualer knyttet til skrivehandlingen. Conrad lever litteraturen, det er ingenting utenfor, ingenting annet innenfor. Noe som har gjort ham til en av de mest ettertraktede oppleserne i Les mer>

This post is also available in: English