Væpnet med litteratur

Alle som har stått fram som homofile, eller vært i en overgangsperiode fra biologisk til annet kjønn, har sin egen historie. Ofte er denne typen opplevelser kompliserte å fortelle om, og når de attpåtil utspiller seg i en kultur hvor mennesker er dramatisk inndelt langs sosiale, rasemessige og kjønnslige linjer, kan det være livsfarlig å være den du er. Likevel finnes det mennesker som tør, og for mange er litteraturen et viktig våpen. Det å fortelle sin historie på tross av fare, har historisk vist seg å hjelpe.

I panelet: Iman Al-Ghafari (Syria), Ahmed Mohamed (Somalia), Jude Dibia (Nigeria) og Andrew McMillan (Storbritannia). Moderator: Ida Roland Birkvad.

Når:Torsdag 1. juni kl. 15:00
Hvor:Galleri Zink
Pris:120 kr
Serie:
Info:Samtalen foregår på engelsk
 

Gjester

Iman Al-Ghafari

Dr. Iman Al-Ghafari er en Syrisk akademisk og lesbisk forfatter. Hennes doktorgrad handlet om identitet i Sylvia Plaths dikterskap. Hun har publisert bredt om kjønn og lesbisk identitet i Midtøsten. Hennes arbeider inkluderer poesi, noveller, akademiske artikler og oversettelse.

  Les mer>

Andrew McMillan

Andrew McMillan var allerede et navn da han debuterte med Fysical i 2016. Som poet kommer han fra tradisjonen vi kjenner best fra 80 og 90-talls poetene i Nord-England. Men han skiller seg fra disse ved å skrive om virkeligheten som ung homofil mann. McMillan er en markant og skarp poetisk stemme, i et England preget av klasseskille og mistenksomhet mellom den gamle arbeiderklassen, og den såkalte eliten. På denne måten skriver han seg inn i en tradisjon etter Les mer>

Ida Roland Birkvad

Ida Roland Birkvad er forskningsassistent ved PRIO. Hun arbeider med prosjekter som omhandler Sørasiatisk politikk, minoritetsspørsmål, samt ikke vestlig, feministisk og skeiv politisk teori. Les mer>

This post is also available in: English