Velkommen til Bollywood! Jodhaa Akbar

En sjelden mulighet til å oppleve ekte Bollywood-film i Lillehammer. Vi viser den kritikerroste Jodhaa Akbar fra 2008, et romantisk drama, basert på virkelige hendelser på 1500-tallet. Den kjente skuespillerinnen Ila Arun spiller Akbars amme og fostermor Maham Anga, og rollen skal være en av hennes aller beste skuespillerprestasjoner.

Utgangpunktet for kjærlighetshistorien er et politisk fornuftsekteskap, iscenesatt for å bygge en allianse mellom to kulturer og religioner. Kong Bharmal av Amer gifter bort datteren sin til Keiser Akbar. Når Akbar inngår dette strategiske giftemålet, er han ikke klar over at han, i forsøket på å styrke relasjonen med Raiputene, også begir seg ut på en ny reise – kjærlighetens reise. Jodhaa Akbar er et storslått, karakterdrevet kostymedrama. Hver scene er en fryd for øyet, med en detaljrikdom du sjelden har sett på kino.

Når:Onsdag 31. mai kl. 18:00
Hvor:Lillehammer Kino
Pris:100 kr
Info:Arrangør: Lillehammer kino
Info:Innledning på engelsk ved Ila Arun

Gjest

Ila Arun

Ila Arun er en indisk skuespiller, tv-personlighet og sanger. Hun leder Ibsenfestivalen i Mumbai, noe som har gitt henne kontakter i Norge. Hennes siste hit var fra soundtracket til den Oscar-belønnede filmen Slumdog Millionaire. Les mer>

This post is also available in: English