Hovedprogrammet slippes 2. april 2019

Selv om Norsk Litteraturfestivals program for 2019 ikke er offisielt har vi hatt mulighet til å slippe flere store navn. Blant annet er det allerede klart at det kommer et knippe franskspråklige forfattere av verdensklasse. Vi gleder oss til å ta i mot storheter som Édouard LouisJacques RoubaudLeila Slimani, og Werewere-Liking Gnepo med flere. 

I forbindelse med at Bjørnsonprisen i år deles ut på Lillehammer har vi også kunnet offentliggjøre at den anerkjente danske forfatteren Carsten Jensen kommer til festivalen. I tillegg til å motta prisen skal han holde årets Bjørnsonforedrag og delta i Bjørnsonsamtalen.

Vi er også stolte over å ta i mot vinneren av den høythengende Man Booker-prisen fra 2016, den store koreanske forfatteren Han Kang. 

Tradisjonen tro blir det også et Sigrid Undset-seminar. Ekstra stort i år, i og med at Bjerkebæk markerer at det er 100 år siden hun flyttet dit og skrev sine største klassikere.

Et rekordstort Pegasus er også på plass. Påmeldingsprogrammet for skole og barnehage får blant annet besøk av det australske stjerneskuddet Jessica Townsend – med rette omtalt som den nye J. K. Rowling.

Mer kommer 2. april. Følg med!